Decolor

Forum

    Vaše ime (obvezno)

    Vaša e-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo

    Strinjam se z obdelavo podatkov za potrebe objave vprašanja v forumu

    [recaptcha]

    Kupil sem novo leseno brunarico in leseno vrtno ograjo. Katere od vaših izdelkov mi priporočate za zaščito lesenih površin?

    Glede na to, da ne vemo kakšen želite končni videz – izgled vam priporočamo kot prvi nanos /osnovno impregnacijo izdelek Decobase B impregnacijo kot biocidno zaščito, ki deluje izvrstno kot insekticid in fungicid, saj poleg klasičnih anorganskih biocidnih aktivnih snovi vsebuje tudi permetrin kateri spada v skupino peritrionov kateri so najučinkoviteješe sredstvo proti insektom. Niansa je rahlo rumenkasta, tako da ne vpliva na končni videz pobarvane površine.

    Kot drugi in tretji nanos pa vam priporočamo lazurni premaz (za zaščito pred vremenskimi vplivi):

    Decolazur Klasik za svilnat-mat videz končnega izgled – 2 x nanos (v izbranem barvnem tonu) ali

    Decolazur Super za sijajni končni izgled – 2 x nanos (v izbranem barvnem tonu)

    Doma imamo leseno ograjo, ki je bila premazana z Beltopom. V kratkem bo premaz potrebno obnoviti; ali je za ta namen ustrezen tudi vaš premaz Decolazur Super ??

    Premaz Decolazur Super daje ravno tako kot Beltop, sijajen, bolj debelejši nanos tako, da je ustrezen za obnovo vaše lesene ograje. Pred premazovanjem površino le obrusite oziroma prekrtačite, da odstranite neoprijete dele in odprašite.

    Hkrati priporočamo, da premaz dobro razvlečete – razmažete, saj je tako obstojnost boljša in manjša možnost propadanja premaza, kar se pogosto dogaja pri vseh vrstah debeloslojnih lazurah v primeru, da so nanosi predebeli. Za boljšo zaščito lesa pred vremenskimi vplivi je vedno bolje nanesti več tanjših slojev.

    Pozdravljeni,

    doma imamo leseno teraso, nisem prepričan ali je les bangkiraj ali tik, in bi jo radi zaščitili pred vpijanjem vode – kateri izdelke nam priporočate; želeli bi da videz lesa ostane enak.

    Zahvaljujemo se vam za vprašanje.

    Za vaš namen bi vam svetovali naš proizvod Decostone SW Super, ki deluje tako hidro-fobno (odbija vodo) kot olje-fobno (odbija olje); primeren je za vse vrste lesa (prav tako za podlage iz naravnega in umetnega kamna), ne spremeni videza površine (ker ne tvori filma – sloja), nanašanje je enostavno-lahko z vrtno brizgalko ali čopičem. V primeru novega lesa, ki še ni položen, se priporoča oblivanje z  vseh strani oz. potapljanje – tudi iz razloga kasnejšega obnavljanja, ki je potem lažje/oz. bolj enostavno. Pri kasnejšem obnavljanju površino ponovno le premažemo/prebrizgamo. Obnove pramaza se lotimo, ko začne les vpijati vodo.